Menu Sluiten

Jaarlijks concert

Ieder seizoen beginnen we met een nieuw repertoire, gemengd met wat oude vertrouwde liedjes waaruit uiteindelijk een aantal nummers wordt gekozen voor ons jaarlijkse concert.
Wij doen dit met veel plezier en elk concert van Koor_ts vertelt een muzikaal verhaal. Naast ons doel om de zang op een zo mooi mogelijk niveau te krijgen, vinden wij ook de aankleding van onze optredens belangrijk en wordt gebruik wordt gemaakt van achtergrondprojecties of een simpel decor.
Hiermee hopen we ons publiek mee te kunnen nemen in ons muzikale verhaal.

Als voorbeeld hiervan ons concert van 2019: “Koor_ts goes Hollywood”, waarin klassiekers uit de filmmuziek centraal stonden. Op de achtergrond werden grote filmposters geprojecteerd en afwisselend met de muziek werd gerefereerd aan bijzondere feiten, en hoe sommige filmmuziek onlosmakelijk verbonden is met een tijdsbeeld. In de pauze liepen ouderwetse ouvreuses rond die het publiek van ouderwetse versnaperingen voorzagen.

Tijdens de jaarlijkse concerten worden wij altijd begeleid door professionele musici, aangevuld met andere instrumentalisten. Dat kan variëren van viool tot slagwerk tot gitaar of accordeon. Zo heeft o.a concertpianiste Yuliya Urinyova ons meerdere malen prachtig begeleid achter de vleugel.

De afgelopen jaren vonden onze voorstellingen plaats in het Theater Ludens in Voorburg, waar we na de voorstelling in de foyer nog even gezellig napraten en een drankje doen samen met het publiek!!

In de toekomst gaan wij ook weer optreden in verzorgingstehuizen met een aantrekkelijk repertoire voor deze doelgroep.

Ons volgende concert vindt plaats op 13 November 2022.
Zie onder “Activiteiten” in het menu.