Menu Sluiten

Concert 2022 – Tussenland

Elk zangjaar repeteert Koor_ts een nieuw repertoire in voor een concert. Wij doen dit met veel plezier en iedere voorstelling vertelt een muzikaal verhaal. Naast ons doel de zang op een zo mooi mogelijk niveau te krijgen, vinden wij ook de aankleding van de optredens belangrijk. We maken daarom gebruik van o.a achtergrondprojecties en verbindende teksten die de liederen aan elkaar koppelen en het publiek meenemen in ons muzikale verhaal. In 2019 ging ons concert onder de naam: “Koor_ts goes Hollywood”. Klassiekers uit de filmmuziek stonden centraal.

Door de coronapandemie kwamen daarna 2 concerten te vervallen en pas begin 2022 mochten we weer gezamenlijk repeteren voor een voorstelling die op 13 november plaats vond. Ondertussen was er oorlog uitgebroken in Oekraïne en we kozen daarom voor het thema “vrijheid”. De titel werd “Tussenland” en we zongen liederen over reislust, vrijheid, over toevlucht zoeken, verbondenheid met elkaar en met natuur, verlangen naar vrede. Over vertrek, thuiskomst, een begin, een einde… en alles wat er zoal in tussentijd kan gebeuren. Oorlog, vrede en vrijheid, in vele vormen.


Wij werden wij weer prachtig begeleid door fantastische, uit Oekraïne afkomstige, concertpianiste Yuliya Urinyova. In een aantal liederen ondersteund door viool en cajon.
Yuliya speelde voor deze gelegenheid ook 2 prachtige klassieke stukken van de oekraïnse componist Myroslav Skoryk. Het werd een door het publiek zeer gewaardeerde voorstelling met een staande ovatie als afsluiting.
Onze concerten vinden plaats in Theater Ludens in Voorburg, waar we na de voorstelling in de foyer altijd nog even gezellig napraten en een drankje doen samen met het publiek!!
Wij zullen in 2023/2024 ook optreden tijdens diverse evenementen in Voorburg en in verzorgingstehuizen.
Ons volgende concert vindt plaats op 10 maart 2024.