Menu Sluiten

Over ons

Koor_ts is opgericht in september 2007 door een aantal enthousiaste zangliefhebbers. Zij hadden een jonge dirigent genaamd Maurits Draijer bereid gevonden dit koor te gaan dirigeren. Oorspronkelijk was het een gemengd koor met ongeveer 55 leden. Omdat de mannen veruit in de minderheid waren en het lastig was repertoire te vinden voor deze samenstelling werd na een jaar besloten om alleen met de dames verder te gaan. Daardoor werd Koor_ts een dameskoor bestaande uit ongeveer 40 zangeressen, ingedeeld in 3 stemgroepen: alten, mezzo’s en sopranen.

Op 27 mei 2008 had Koor_ts haar eerste uitvoering in Theater Ludens in Voorburg. Nadat Maurits in 2009 afscheid had genomen als dirigent heeft Hester Dam het stokje overgenomen en onder haar leiding hebben vrijwel jaarlijks uitvoeringen plaats gevonden in Theater Ludens, steeds met een ander thema.

In 2012 vond er een bijzondere uitvoering plaats in de Franse kerk in Voorburg. De liedjes gingen toen allemaal over eten en drinken en door koorleden werden er tijdens de uitvoering allerlei heerlijkheden uitgedeeld.
In september 2012 heeft Koor_ts meegedaan met een korenfestival in Gorinchem. Daarnaast zijn er optredens geweest in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Voor de bewoners van de Bieslandhof in Delft waren onze optredens vlak voor de kerstdagen een mooie bijdrage aan hun kerstfeest.

Op 26 juni 2018 vierden we het 10-jarig bestaan van Koor_ts.
Lees meer hierover: https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/91017/koor_ts-viert-tienjarig-bestaan-


I

In 2018 nam Hester helaas afscheid van ons koor en werd Marlies Huitink onze dirigent. Met haar als goede opvolger hadden wij in 2019 een spetterend optreden in het Theater Ludens met als thema filmmuziek.

Door de coronapandemie hebben wij tijdens 2020 en 2021 maar heel weinig gezamenlijk kunnen repeteren. Wel hebben we via Zoom contact kunnen houden. Hierdoor hebben ook de optredens in deze periode geen doorgang kunnen vinden. We hebben in november 2022 gelukkig weer een mooie uitvoering kunnen geven.

Sinds december 2020 staat het koor als een officiële vereniging geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Het huidige bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Ellen Wilkens
Secretaris: Petra van der Ham
Penningmeester: Annie de Wilde