Menu Sluiten

Onze dirigent Marlies Huitink:

Met heel veel plezier dirigeer ik sinds 2018  Koor_ts. 
Met deze enthousiaste club is het heerlijk werken en studeren aan nieuw repertoire. We werken serieus maar ook op een ontspannen manier aan onze koorklank. 
Begin jaren negentig studeerde ik af aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak Schoolmuziek en als bijvak Gitaar.

In de jaren daarna werkte ik als muziekdocent op diverse scholen en dirigeerde ik talloze koren, van popkoor tot kerkkoor en van klassiek tot jazz, qua repertoire ben ik een allesvreter.


Zingen in een koor verbindt op alle niveaus en de stem is misschien wel het meest fascinerend instrument.

Om daarin nog dieper door te dringen volgde ik de driejarige opleiding klank-georiënteerd zingen/stemfysiologie (Lichtenberg methode) in Duitsland en ben ik inmiddels gecertificeerd docent Lichtenberger© Methode.
Bij deze manier van zingen staat de waarneming van je eigen klank centraal: hoe maak je je klank, hoe kun je je klank groter en ruimtelijker maken zonder je stem te overschreeuwen. Kortom: zingen als vanzelf en iedereen kan het leren!

Momenteel dirigeer ik vier koren en werk ik als Zorg Zangeres voor mensen met dementie geheugenproblematiek bij Stichting Welthuis te Zoetermeer. In mijn woonplaats Delft heb ik zangpraktijk waar ik zowel individueel als groepslessen geef.

Voor meer informatie, zie mijn website: 
www.huitinkmuziekmedia.nl